Πίσω στην αρχική σελίδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Περιγραφή του προγράμματος Μέλη του Δικτύου Συνεργαζόμενοι φορείς Δραστηριότητες Επικοινωνία Links
Νέα/Ανακοινώσεις
6ο Σεμινάριο Κατάρτισης
1η ΗΜΕΡΙΔΑ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Νέα Ημερ/νία!
5ο Σεμινάριο Κατάρτισης
4ο Σεμινάριο Κατάρτισης
 Συγχρηματοδοτείται κατά 75% από τo Eυρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και κατά 25% από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Μέτρου 8.3 "Ανθρώπινο Τεχνολογικό Δυναμικό", Δράση 8.3.6 "Ανθρώπινα Δίκτυα Ερευνητικής και Τεχνολογικής Επιμόρφωσης" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ" - Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2000 - 2006.


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

5o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Τεχνολογίες πληροφορικής και περιβάλλον
Θεσσαλονίκη, 4 - 22 Οκτωβρίου 2004
Σκοπιμότητα
Την τελευταία δεκαετία αναπτύχθηκαν ή τελειοποιήθηκαν σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής οι οποίες μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά τόσο στην κατανόηση όσο και στην αποτελεσματική διαχείριση και παρουσίαση των περιβαλλοντικών παραμέτρων. Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση σε τεχνολογίες πληροφορικής με εφαρμογή σε θέματα περιβάλλοντος.
Κοινό- Στόχος
Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους ερευνητές, επιστήμονες και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε επιστήμες του περιβάλλοντος, στελέχη δημοσίων υπηρεσιών με καθήκοντα που σχετίζονται με την διαχείριση του περιβάλλοντος σε αστικές περιοχές και στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων που προσφέρουν υπηρεσίες σε θέματα περιβάλλοντος.

Το σεμινάριο δεν είναι επιδοτούμενο και για τη συμμετοχή σε αυτό δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.
Θεματικές ενότητες σεμιναρίου
Θεωρητικό μέρος
Διαδικτυακές εφαρμογές.
Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών (GIS).
Περιβαλλοντικά γραφικά.
Περιβαλλοντικό λογισμικό.
Θέματα Περιβαλλοντικής έρευνας.
Πρακτικό μέρος
Aσκηση στη χρήση GIS σε περιβαλλοντικές εφαρμογές.
Aσκηση στην ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών.
Aσκηση στην εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορικής στη Μετεωρολογία.
Ημερομηνία- Τόπος διεξαγωγής
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο διάστημα 4 - 22 Οκτωβρίου 2004 (15 εργάσιμες ημέρες, 8 ώρες/ημέρα).

Το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί στο Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το πρώτο τμήμα της πρακτικής εξάσκησης θα λάβει χώρα στο Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονία ενώ το δεύτερο τμήμα θα διεξαχθεί στην εταιρία DOTSOFT.
Δηλώσεις συμμετοχής
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σεμινάριο δεν θα ξεπεράσει τα 15 άτομα. Αιτήσεις υποβάλλονται μαζί με σύντομο βιογραφικό μέχρι τις 24-9-2004 στην διεύθυνση: Ράνια Κοπαλίδου,
Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας , Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 54006 Θεσσαλονίκη
FΤηλ: 2310 998156, Fax: 2310 248602
Email: rkopali@auth.gr

 

Γρήγορη μετάβαση στις Δραστηριότητες:  Σεμινάρια  ,   Συναντήσεις  ,   Κατάρτιση  ,   Ημερίδες